Eveniment

Camera Deputaţilor a validat mandatele a 326 din 329 de deputaţi; USR a votat împotrivă

Camera Deputaţilor a validat mandatele a 326 din 329 de...

Autor: Cătălina Mănoiu

21.12.2016, 10:01 128

Raportul Comisie de validare a fost aprobat cu 243 de voturi "pentru", 30 "împotrivă", la şedinţa de plen luând parte 273 de deputaţi.

Liderul USR, Nicuşo Dan, a declarat, că deputaţii USR vor vota împotriva raportului Comisiei.

"USL va vota împotriva acestui raport, primul motiv este validarea mandatului domnului Liviu Dragnea", a declarat Nicuşor Dan, invocând Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Nicuşor Dan a contestat şi modul în care au fost aprobate dosarele pentru deputaţii Roman, Cătăniciu şi Furtună, susţinând că în Comisia de validare au există chestiuni legate de incompatibilitatea, iar membrii comisiei nu a putut să vadă toate actele .

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a anunţat că PNL va vota raportul Comsiei pentru că se propun votarea raportului în bloc, afirmând că în Comisia de validare liberalii s-au opus validării unor mandate.

"PNL va vota raportul comisiei de validare,dar simţimm nevoia să facem o precizare, colegii noştri din comsie s-au opus la unele mandate, dar având în vedere că se propune votarea raportului în bloc am luat decizia să votăm", a declarat Eugen Nicolăescu.

Florin Iordache a luat cuvântul pentru a prezenta numele deputaţilor care au avut dosarele incomplete, afirmând că membri comisiei vor analiaza ulterior dosarele acestora şi că transparenţa procesului nu trebuie să fie pusă la îndoială.

Deputaţii care au avut dosarele incomplete au fost Cosma Andreea, Ursu Răzvan Ion şi Iarco Furic.

Partidele parlamentare, cu excepţia PNL, au anunţat la începutul şedinţei care vor fi liderii grupurilor şi numărul de membri.

Grupul parlamentar PSD are 154 de membri şi îl va avea ca lider pe deputatul Eugen Nicolicea.

PNL a transmis plenului că va anunţa, în cursul zilei, numele liderului de grup, precizând că din componenţa grupului fac parte 69 de deputaţi.

Grupul ALDE are 20 de deputaţi şi îl va avea ca lider pe Constantin Avram.

Grupul UDMR are 21 de membri şi îl va avea ca lider Korodi Attila.

Grupul PMP are 18 deputaţi şi îl va avea ca lider pe Eugen Tomac.

Grupul minorităţilor naţionale are 17 deputaţi şi îl va avea ca lider pe Varujan Pambuccian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO