Eveniment

Campania ZF #cevreaudelaprimar. Companii din sectorul 1: Vrem ca primăria să evacueze gruparea de cerşetori din zona Zambaccian. Agresează trecătorii, în special femeile şi perturbă activitatea agenţilor economici

Campania ZF #cevreaudelaprimar. Companii din sectorul 1:...

Autor: Răzvan Botea

15.09.2020, 09:00 790

Un reprezentant al unui agent economic din sectorul 1 şi cititor al Ziarului Financiar a trimis redacţiei un e-mail pe care l-a transmis către Poliţia Locală a Sectorului 1 din Bucureşti. Potrivit lui, activitatea agenţilor economici din zona Zambaccian este perturbată de o grupare de cerşetori, care agresează trecătorii.

„Vă rugăm să luaţi măsurile necesare evacuării acestei colonii de cerşetori care acţionează în zona Zambaccian şi mai ales pe str. locotenent aviator Radu Beller, unde este plin de cerşetori care agresează trecătorii (mai ales femeile) şi sunt focare de infecţie Covid-19 şi alte boli din cauza mizeriei. Vă rugăm să sesizaţi şi Protecţia Copilului, întrucât aceştia folosesc copiii la cerşit. Vă scriu în numele tuturor agenţilor economici din zona în care contribuim cu sume foarte mari la bugetul de stat şi cel local“, a scris cititorul ZF către Poliţia Locală a Sectorului 1.

Aproximativ două treimi din bugetul local al Bucureştiului sau al oricărui alt oraş din România reprezintă  impozitele pe venit şi pe salariile angajaţilor.

Din cele 1,1 mld. lei venituri fiscale bugetate de Primăria Sectorului 1 în 2020, 700 mil. de lei sunt din impozitul pe venit, profit şi câştiguri din capital de la persoanele fizice cu domiciliul în sector.

Ziarul Financiar a lansat proiectul #cevreaudelaprimar, o campanie care îşi propune să aducă în atenţia administraţiilor locale actuale sau viitoare problemele localităţilor, precum şi ce îşi doresc cetăţenii de la viitorul primar ales după 27 septembrie.

Cu această ocazie, ZF  îndeamnă cititorii din toată ţara să trimită sesizări şi aşteptări de la viitorii primari, însoţite de fotografii, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Aşteptăm sesizările şi aşteptările cititorilor noştri la adresa de e-mail razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO