Eveniment

Campania ZF #cevreaudelaprimar. Podul emoţiilor: Podul Fundeni, unul dintre cele mai tranzitate poduri din Bucureşti, nu a fost niciodată reparat. Mii de maşini îl trec zilnic, iar la orele de vârf zeci de maşini staţionează simultan pe pod

Campania ZF #cevreaudelaprimar. Podul emoţiilor: Podul...

Autor: Răzvan Botea

04.09.2020, 07:30 303
Podul Fundeni, situat pe una dintre arterele cele mai circulate ale Bucureştiului - Şoseaua Fundeni- nu a fost reabilitat niciodată. Acesta este tranzitat zilnic de mii de maşini şi, la orele de vârf, zeci de maşini staţionează pe pod, întrucât la unul dintre capete este un semafor şi o trecere de pietoni. Podul, construit în 1979, are două benzi pe fiecare sens de mers.

„Trec în fiecare zi pe acest pod cu maşina şi în fiecare zi trec cu emoţii. Se poate vedea, în zona stâlpilor de susţinere şoseaua este lăsată şi arată de parcă e gata să se prăbuşească în orice moment. Cateodată podul e plin, dintr-o parte în alta, de maşini, unele sunt de mare tonaj“, a transmis Bogdan, un cititor ZF.

În vara anului trecut, Mediafax scria că Podul Fundeni necesită reparaţii urgente, întrucât expertiza transmisă de autorităţi a arătat că stâlpii au mari probleme, situaţie care se poate observa cu ochiul liber. Reporterul ZF a surprins imaginile cu stâlpii crăpaţi ai podului, situaţie care a rămas în acelaşi stadiu ca în vara lui 2019, când Mediafax a realizat reportajul.

Primăria Municipiului Bucureşti transmitea la vremea aceea către Mediafax că podul are nevoie de reparaţii urgente şi că se ia în calcul limitarea tonajului, însă nu a fost întreprinsă nicio acţiune de reparaţie.

Ziarul Financiar lansează proiectul #cevreaudelaprimar, un proiect care îşi propune să aducă în atenţia administraţiilor locale actuale sau viitoare problemele localităţilor, precum şi ce îşi doresc cetăţenii de la viitorul primar. 

Cu această ocazie, ZF  îndeamnă cititorii din toată ţara să trimită sesizări şi aşteptări de la viitorii primari, însoţite de fotografii, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Aşteptăm sesizările şi aşteptările cititorilor noştri  la adresa de email razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO