Eveniment

Campania ZF #cevreaudelaprimar. Popeşti-Leordeni, zona cu una dintre cele mai mari explozii demografice din Europa, nu are parc şi în zona nouă a oraşului nu este nicio şcoală. Oraşul are aproape 40.000 de locuitori

Popeşti-Leordeni a cunoscut o explozie demografică în ultimii 30 de ani, dar mai ales în ultimii ani, când au început lucrări rezidenţiale importante.

Popeşti-Leordeni a cunoscut o explozie demografică în ultimii 30 de ani, dar mai ales în ultimii ani, când au început lucrări rezidenţiale importante.

Autor: Răzvan Botea

09.09.2020, 18:15 894

Ziarul Financiar a lansat campania ZF #cevreaudelaprimar, un proiect care îşi propune să aducă în atenţia administraţiilor locale actuale sau viitoare problemele localităţilor, precum şi ce îşi doresc cetăţenii de la viitorul primar.

Un cititor al ZF care s-a mutat de un an în localitatea Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, a transmis redacţiei că îşi doreşte de la administraţia locală un parc, un subiect care a devenit vehicul electoral, dar şi o şcoală în zona nouă a oraşului, întrucât localitatea cunoaşte o dezvoltare demografică importantă.

„Neapărat este nevoie de o şcoală întrucât Popeşti este anexă cu cea mai mare explozie demografică din Europa, trotuarele trebuie lărgite şi adăugate semafoare, instalate separatoare de viteză, anexele neacoperite curăţate de ambrozie şi alte plante care provoacă alergii. Şi cel mai important, este nevoie ca o gură de aer, pentru că asta şi creează de fapt: un parc. Un parc pe care popeştenii îl aşteaptă de ani de zile dar care din păcate a devenit un subiect electoral“, a transmis către ZF L.P.

El a explicat că s-a mutat de aproximativ un an în oraşul ilfovean, iar alegerea a venit pe fondul calităţii bune a lucrărilor la blocul în care locuieşte, chiar dacă a citit în presă articole despre lipsa canalizării, starea drumurilor sau lipsa spaţiilor verzi.

„În urmă cu un an m-am mutat în Popeşti-Leordeni, noul pol rezidenţial de pe lângă Bucureşti. Cu precauţie şi cu multe întrebări la dezvoltator, pentru că am citit materiale din presă despre canalizarea/drumurile/lipsa vegetaţiei din Popeşti, am decis totuşi să fac acest pas, atras fiind de calitatea bună a lucrărilor la blocul în care stau, apropierea de metrou, ieşirea uşoară spre centură şi implicit autostrada, dar evident şi preţul mai scăzut faţă de blocurile vechi de 10 etaje  şi cu miros de canalizare din Bucureşti.“

Popeşti-Leordeni a cunoscut o explozie demografică în ultimii 30 de ani, dar mai ales în ultimii ani, când au început lucrări rezidenţiale importante. Potrivit datelor de la statistică, oraşul avea în 1992 12.500 de locuitori, iar, până în 2019, numărul de locuitori s-a triplat la circa 39.000 de locuitori.

Ziarul Financiar a lansat proiectul #cevreaudelaprimar, care îşi propune să aducă în atenţia administraţiilor locale actuale sau viitoare problemele localităţilor, precum şi ce îşi doresc cetăţenii de la viitorul primar ales după 27 septembrie.

Cu această ocazie, ZF  îndeamnă cititorii din toată ţara să trimită sesizări şi aşteptări de la viitorii primari, însoţite de fotografii, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar. Aşteptăm sesizările şi aşteptările cititorilor noştri la adresa de e-mail razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO