Eveniment

Campanie ZF: Stupid City Bucureşti. Pista de biciclete întreruptă de o „limbă de asfalt“

Campanie ZF: Stupid City Bucureşti. Pista de biciclete...

Autor: Răzvan Botea

08.08.2019, 07:53 1079

Un cititor al ZF a trimis o sesizare redacţiei prin care semnalează situaţia pistei de biciclete care se află pe bulevardul Buzeşti la intersecţia cu Calea Griviţei, pistă care este întrerupă de o „limbă de asfalt“. Aşa cum se poate observa în fotografie, bicicliştii trebuie să ocolească pe la trecerea de  pietoni sau să sară bordura, sau să intre pe banda maşinilor, apoi să revină pe pista de biciclete pentru a-şi continua drumul pe bulevardul Buzeşti.

„Şoseaua Buzeşti, din cadrul axei nord-sud a Bucureştiului, făcută de fostul primar Sorin Oprescu, de peste cinci ani, cu hotărâre irevocabilă de demolare. Se poate vedea la intersecţia cu Calea Griviţei cum pista de biciclete este întreruptă de o «limbă» de beton cu un stâlp şi un bec în vârf şi chiar o parte din prima bandă de circulaţie este afectată. Dacă acum când construim o stradă nouă ne batem joc de pista de biciclete, mă întreb de ce de atâţia ani niciunul din miile de angajaţi ai celor şapte primării (cu PMB), nu mai discut de primari sau directorii de infrastructură, nu văd această gravă eroare de construcţie“, a scris către ZF un cititor.

Campania ZF Stupid City Bucureşti a avut ecou în rândul cititorilor ZF, primind numeroase sesizări, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook dedicată proiectului: Stupid City Bucureşti ZF, pagină căreia vă invităm să vă alăturaţi.

Ziarul Financiar a lansat iniţiativa Stupid City Bucureşti, campanie prin care atragem atenţia asupra oraşului Bucureşti, sperând astfel că autorităţile vor lua măsuri în acest sens.

Aşteptăm şi sesizările cititorilor noştri la adresele de e-mail zf24@zf.ro sau razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple încadrabile în Stupid City Bucureşti, un oraş departe de a fi un smart city, aşa cum consideră autorităţile. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO