Eveniment

Campanie ZF: Stupid City Bucureşti. Strada pe care până şi pubelele de gunoi sunt cu susu-n jos


Firma care se ocupă de salubrizarea stradală a sectorului 4 este Rosal Grup, potrivit acordului-cadru publicat de Primăria sectorului 4. Începând cu decembrie 2018, compania Rosal Group se ocupă de salubrizarea sectorului pe o durată de 4 ani, contra sumei de 461 mil. lei.

Firma care se ocupă de salubrizarea stradală a sectorului 4 este Rosal Grup, potrivit acordului-cadru publicat de Primăria sectorului 4. Începând cu decembrie 2018, compania Rosal Group se ocupă de salubrizarea sectorului pe o durată de 4 ani, contra sumei de 461 mil. lei.

Autor: Răzvan Botea

09.08.2019, 00:06 976
Un cititor a trimis o sesizare redacţiei ZF prin care a semnalat că pubelele de gunoi de pe strada pe care locuieşte, deja arhipline şi negolite la timp, sunt mân­cate de rugină, iar gunoiul cade din ele. Mirosul este in­su­portabil, iar temperaturile de vară facilitează apariţia microbilor. Când lucrătorii din salubritate au golit într-un final pubelele, le-au aruncat în stradă cu gura în jos.
 
„Vă aduc la cunoştinţă printr-o altă sesizare despre faptul că la adresa mai sus menţionată nu se ridica gunoiul la timp şi starea pubelelor stradale este sub orice critică: sunt rupte, ruginite de cad gunoaiele din ele, şi au roţile rupte de abia se mai sprijină de bordura trotuarului. Am adus la cunoştinţă şi administratiei blocului, dar şi primăriei prin mesageria Facebook, dar fără niciun rezultat. Această situaţie durează de mai bine de un an, nu se iau măsuri deşi plătitorul de taxe contribuie anual pentru ridicarea şi gestionarea serviciului de salu­bri­zare“, a scris Marian Gri­gorescu, cititor ZF şi locuitor al Bu­cureştiului, pe strada Ilie Oprea.
 
La câteva zile după ce a trimis prima sesi­zare, cititorul a revenit cu un update al situaţiei: lucrătorii firmei de salu­britate au luat gunoiul, însă au aruncat pubelele în stradă cu gura în jos.

„Bună ziua! V-am trimis câteva mesaje în legătură cu pubelele din care curge gunoiul şi miroase îngro­zitor, mai ales acum vara cu temperaturi de 40 de grade. Am trimis şi primăriei şi la Garda de mediu, dar fără niciun rezultat pozitiv, ci, din contră: astăzi au venit să ridice gunoiul şi practic gunoierii au aruncat pubelele de la înălţime rupându-le şi deteriorându-le şi mai tare. Vă rog mult şi respectuos să ne învăţaţi ce să facem şi cui să ne adresăm pentru că noi bani plătim, ei taxe primesc, dar îşi bat joc de noi“, a scris cititorul ZF.

Ziarul Financiar a lansat iniţiativa Stupid City Bucureşti, campanie prin care atragem atenţia asupra oraşului Bucureşti, sperând astfel că autorităţile vor lua măsuri în acest sens.

Campania ZF Stupid City Bucureşti a avut ecou în rândul cititorilor ZF, primind numeroase sesizări, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook dedicată proiectului: Stupid City Bucureşti ZF, pagină căreia vă invităm să vă alăturaţi.

Aşteptăm în continuare sesizările cititorilor noştri la adresele de e-mail zf24@zf.ro sau razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple încadrabile în Stupid City Bucureşti, un oraş departe de a fi un smart city, aşa cum consideră autorităţile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO