Eveniment

Câmpul minat de ruşi blochează trecerea tancurilor: ucrainenii deschid îşi drum lăsând în urmă explozii puternice

Câmpul minat de ruşi blochează trecerea tancurilor: ucrainenii deschid drumul lăsând în urmă explozii puternice

Autor: Daniel Contescu

01.11.2022, 21:49 4570

O unitate blindată ucraineană s-a angajat în deschiderea unui coridor în câmpul minat rus, situaţia în care al doilea vehicul de deminare, UR-77, lansează o „viperă”: o rachetă care prelungeşte o coadă explozivă lungă.

Când explodează la impactul cu solul, flacăra rachetei detonează dispozitivele ascunse în pământ, degajând un drum de aproximativ 20 de metri.

Apoi, un alt vehicul se deplasează cu un plug mare de oţel şi finalizează curăţarea zonei. Videoclipul de mai jos a fost filmat în câmpia Hersonului, pe frontul de sud, unde ambele părţi beligerante folosesc minele pe scară largă.

UR-77 este un vehicul de luptă de origine sovietică folosit împotriva minelor. A fost dezvoltat în anii 1970, pentru a ajuta la deschiderea rapidă de drumuri într-un câmp minat.

UR-77 se bazează pe şasiul pe şenile obuzierului autopropulsat 2S1 Gvozdika. UR-77 are un lansator montat pe acoperiş pentru două linii de încărcare. Rachetele sunt lansate peste un câmp minat plin cu explozibili. 

Şasiul pe şenile oferă o mobilitate bună pe toate terenurile. Acest lucru permite UR-77 să ţină pasul cu forţele mecanizate. Motorul diesel V8 de 300 CP permite o viteză maxima pe drum de 60 km/h. UR-77 este amfibie şi poate călători prin ape liniştite cu o viteză foarte mică de 4 km/h.

UR-77 serveşte în zona din apropierea liniei frontului, dar nu era destinat să participe la luptă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO