Eveniment

Când se vor redeschide şcolile? Anunţul făcut de ministrul propus al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Când se vor redeschide şcolile? Anunţul făcut de...

Autor: Mediafax

23.12.2020, 13:09 2335

Şcolile vor fi redeschide de îndată ce situaţia epidemiologică o va permite şi din păcate acest moment excede competenţelor Ministerului Educaţiei, spune Sorin Cîmpeanu, ministru propus pentru Educaţie. 

„Cu toţii ne dorim ca şcolile să fie redeschise. Şcolile vor fi redeschide de îndată ce situaţia epidemiologică o va permite. (...) Din păcate, momentul deschiderii şcolilor excede competenţelor Ministerului Educaţiei”, spune Sorin Cîmpeanu, ministru propus pentru Educaţie.

El mai afirmă că Educaţia este „cu siguranţă” unul dintre domeniile cele mai afectate de pandemie.

Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educaţie nu se poate face fără finanţare, fără cadre didactice pregătite. Este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a fost avizat cu 20 de voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi două abţineri.

De asemenea, Lucian Bode a fost avizat pozitiv la Ministerul de Interne, cu 20 de voturi favorabile şi 10 ”împotrivă”, iar Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru MApN cu 18 voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO