Eveniment

Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România? Preşedintele Klaus Iohannis: „Suntem prinşi în procedură”

Când va ajunge vaccinul anti-COVID în România?...

Autor: Cosmin Pirv, Mediafax

29.07.2020, 18:43 623

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că România este înscrisă în procedura care vizează achiziţionarea de vaccin împotriva coronavirusului, dar şi a medicamentelor pentru tratarea COVID-19.

Întrebat în cadrul conferinţei de presă de miercuri dacă România are intenţia de a achiziţiona vaccin anti-COVID, atunci când va apărea pe piaţă, prin semnarea unor acorduri cu companiile care lucrează la acestea, ân condiţiile în care multe ţări au făcut deja acest lucru, şeful statului a spus că Ministerul Sănătăţii se ocupă de aceste proceduri.

„Avem de gând să achiziţionăm şi vaccinul, în măsura în care el va fi disponibil, şi medicamentele. De această chestiune se ocupă la noi Ministerul Sănătăţii şi pot să vă spun că Ministerul Sănătăţii a întreprins paşii necesari pentru a fi împreună cu celelalte state din UE, ţară care îşi anunţă intenţia pentru contractarea vaccinului anti-Covid 19, în măsura în care sigur va deveni disponibil. Sigur, suntem prinşi în procedură”, a declarat Klaus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO