Eveniment

Când va fi deschis www.imminvest.ro? STS şi SRI preiau administrarea site-ului. Dumitru Nancu, FNGCIMM: Niciun IMM nu s-a înregistrat până acum

Când va fi deschis www.imminvest.ro? STS şi SRI preiau...

Autor: Mediafax

17.04.2020, 16:38 412

STS şi compartimentul specializat al SRI vor gestiona www.imminvest.ro, iar data deschiderii aplicaţiei va fi comunicată vineri sau la începutul săptămânii viitoare, a declarat vineri Dumitru Nancu, director general FNGCIMM. 

Niciun IMM nu s-a înregistrat până acum, a precizat directorul.

Nancu spune că la ora deschiderii platforma a înregistrat un număr foarte mare de accesări, de la 2.700 la ora 8:30 la 397.000 de accesări pe minut, din 132.000 de conexiuni, în condiţiile în care în România există 475.000 de IMM. Aplicaţia a fost testată înaintea deschiderii oficiale, de către angajaţii instituţiie dar şi în regim dechis, şi a întregistrat 3 milioane de utilizatori în două ore, a explicat directorul.

Directorul nu are o confirmare oficială a unui atac cibernetic, spunând că există doar suspiciuni.

Nancu spune că www.imminvest.ro este un registru electronic, pe care firmele pot depune documentele solicitate, iar decizia acordării este luată de bancă, care analizează solvabilitatea IMM-ului şi transmite fondului acceptul.

Programul va fincţiona până în 2026, ân limita unui plafon iniţial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate. Dacă solicitările vor depăşi plafonul prevăzut, statul îl va suplimenta.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat vineri, dar platforma www.imminvest.ro nu a funcţionat.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunţat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO