Eveniment

Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica? Primarul Nicuşor Dan: La începutul toamnei ar trebui să se poată circula

Când va fi gata Pasajul Doamna Ghica? Primarul Nicuşor...

Autor: Alex Ciutacu

23.05.2023, 07:00 4371

Proiectul pentru Pasajul Doamna Ghica a intrat pe ultima sută de metri şi ar trebui să intre în circulaţie la începutul toamnei, însă impactul pozitiv asupra traficului va fi resimţit doar la nivel zonal, a explicat Nicuşor Dan, primarul Capitalei, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Am terminat în sfârşit tablierul metalic, dacă nu mă înşel 1 martie a fost termenul şi a fost finalizat la termen. Am avut o relaţie cu o firmă de construcţii italiană care s-a ţinut de grafic, şi noi am făcut plăţile, iar termenul pe care îl dă compania noastră pe circulaţie pentru Pasajul Doamna Ghica este începutul acestei toamne”.

Nicuşor Dan consideră că impactul finalizării acestui proiect va fi resimţit doar la nivel local, dar nu ar trebui să existe aşteptarea că acesta va rezolva problema traficului din Capitală.

„Nu ajunge să pui un pod aici, un pod acolo, un semafor aici, pentru că nu ai rezolvat problema mare. Şi trebuie să ne uităm în ansamblu. Adevăratul impact pentru zona respectivă îl vom avea când vom avea inelul median şi mai ales linia de tramvai care să meargă din nord din Pipera, să treacă pe la Doamna Ghica şi să ajungă până în sud. Acela va fi adevăratul impact”.

La acest moment, principalele componente rămase din proiectul de tramvai al inelului median sunt împărţite în două.

„Din zona estică şi până în zona sudică este un studiu de fezabilitate pe care l-am atribuit deja şi se lucrează la el, în şase luni o să îl avem, iar don zona de est până în zona de nord Pipera a fost o hotărâre de consiliu general prin care l-am dat Sectorului 2, am emis certificatul de urbanism pentru studiul de fezabilitate şi acum ei urmează să îşi facă achiziţia pentru studiul de fezabilitate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO