Eveniment

Cândva pivotali în cadrul discuţiilor, miliardarii şi magnaţii ruşi sunt acum marii absenţi de la Forumul Economic de la Davos. Sunt peste 116 miliardari înregistraţi să participe la aveniment, niciunul din Rusia sau din China

Cândva pivotali în cadrul discuţiilor, miliardarii şi...

Autor: Valeriu Dănilă

16.01.2023, 18:31 393

În mod vizibil absenţi de la Forumul Economic Mondial din acest an vor fi magnaţii ruşi care au fost cândva o parte importantă a acestor întâlniri, scrie Bloomberg.

După doi ani de perturbări cauzate de pandemie, Forumul Economic Mondial revine în cadru alpin de iarnă, în perioada 16-20 ianuarie. Alcătuirea listei de oaspeţi miliardari este cu siguranţă diferită, reflectând revoluţia globală care a remodelat averile şi a schimbat centrele de putere pe fondul războiului, bolilor şi inflaţiei în creştere.

Există aproximativ 116 miliardari înregistraţi pentru a participa la evenimentul din acest an, cu 40% mai mult decât acum un deceniu. În plus faţă de ruşii absenţi, nu există nici unul din China în acest an, naţiunea încă revenindu-şi după o creştere a cazurilor de Covid şi o bursă de valori care a şters 224 de miliarde de dolari din averea celor mai bogaţi oameni ai ţării în 2022.

Ajutând la umplerea golului este o creştere a numărului de miliardari care provin din Golf, o regiune în plină afirmare datorită creşterii preţului petrolului şi a reputaţiei ca fiind o regiune stabilă economic.

India, o prezenţă constantă în Davos în anii precedenţi, are 13 miliardari participanţi, inclusiv Gautam Adani, magnatul cărbunelui, a cărui avere a crescut cu 44 de miliarde de dolari anul trecut. În prezent, el este a patra cea mai bogată persoană din lume, potrivit indicelui miliardariilor Bloomberg.

Americanii, ca de obicei, formează cel mai mare grup, cu 33 de miliardari pregătiţi să participe. Wall Street în special va fi bine reprezentat, cu directorul executiv al JPMorgan Chase & Co., Jamie Dimon, Larry Fink de la BlackRock Inc. şi Steve Schwarzman de la Blackstone Inc. printre cei de pe lista de invitaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO