Eveniment

Canicula face ravagii pe şoselele ţării:Transporturile care depăşesc greutatea maximă admisă distrug drumurile

Canicula face ravagii pe şoselele ţării:Transporturile...

Autor: Petru Mazilu

21.07.2022, 07:25 31

Reprezentanţii Sindicatului Drumarilor Elie Radu îi cer ministrului Transporturilor să transfere activitatea de control privind transporturile agabaritice la CNAIR. Transporturile care depăşesc greutatea maximă admisă distrug sistematic drumurile, susţin sindicaliştii.  

Sindicatul Drumarilor Elie Radu, care reuneşte angajaţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, trage un semnal de alarmă asupra modului în care transporturile agabaritice, care depăşesc greutatea maximă prevăzută de lege, distrug sistematic infrastructura rutieră.

Potrivit sindicaliştilor, cea mai eficientă posibilitate de prevenţie este controlul riguros al transportatorilor, care trebuie efectuat de către echipaje din cadrul CNAIR, companie responsabilă de întreţinerea şi repararea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor.

În prezent, exceptând zonele de trecere a frontierei, controlul agabaritic, în interiorul ţării, este realizat de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Sindicaliştii cer ca verificările să fie făcute doar de CNAIR, mai ales pe timpul caniculei.

„Sindicatul Drumarilor Elie Radu a transmis, la începutul acestui an, ministrului Transporturilor o scrisoare în care a motivat necesitatea preluării acestor atribuţii de către CNAIR. Tragem şi acum acest semnal de alarmă deoarece pe timp de caniculă şi temperaturi mari, asfaltul poate suferi deformaţii majore ireversibile sub presiunea traficului greu. Considerăm că instituţia responsabilă de repararea şi modernizarea drumurilor este cea mai în măsură să îi verifice pe cei care, nerespectând prevederile legii, le pot distruge”, scrie în comunicatul sindicaliştilor.

Aceştia anunţă că aşteaptă răspunsul ministrului Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO