Eveniment

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu a murit la 83 de ani

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu a murit...

Autor: Departamentul Life

11.01.2018, 17:35 17228

Cântăreaţa de muzică uşoară Lucky Marinescu, celebră în anii 1970, a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani, în urma unei lungi suferinţe, a anunţat fiul artistei.

Născută pe 12 iulie 1934, în oraşul Cahul, România (azi Republica Moldova), Lucreţia "Lucky" Marinescu a fost una dintre cele mai difuzate voci la radio ale muzicii uşoare în anii 1970 - 1980.

Activitatea sa artistică a debutat la Teatrul de Operetă şi a continuat la Teatrul "Constantin Tănase" din Bucureşti.

Între anii 1972 şi 1973, Lucky Marinescu a făcut parte din echipa artistică a Teatrului "Ion Vasilescu" din Bucureşti, cu care a făcut turnee în Europa. A cântat pe scene celebre: Olympia şi Teatrul de Revistă Bobino, Montparnasse (Paris), Oktiabriskaya (Moscova), Lucerna (Praga), Teatrul de Vară (Roma), Palatul Culturii (Varşovia), Friedrichstadtpalast (Berlin).

Piesa "Replici" compusă de Laurenţiu Profeta, pe care a cântat-o în duet cu Cornel Constantiniu, a fost un hit, la fel şi "Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie" şi "Aşa începe dragostea".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO