Eveniment

Captură ANI: Agenţia a descoperit averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei la mai mulţi poliţişti. Fostul şef al Poliţiei Constanţa este implicat

Captură ANI: Agenţia a descoperit averi nejustificate...

Autor: Andreea Tobias

28.07.2022, 09:25 2898

Agenţia Naţionala de Integritate (ANI) a descoperit averi nejustificate de peste 1,3 milioane de lei la mai mulţi poliţişti, dintre care diferenţe nejustificate de peste 340.000 lei la fostul şef al Poliţiei Constanţa.

Conform unui comunicat transmis către MEDIAFAX, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 111.593 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Ciprian Decean, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, pentru începerea controlului cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate.

Averi nejustificate au fost găsite şi în cazul lui Gheorghe Butur, funcţionar public cu statut special – agent de poliţie în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj – Poliţia Gherla. ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 454.614 lei între averea dobândită şi veniturile realizate. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta.

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 344.132 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Constantin Dancu, fost inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa.

În cazul lui Ion Doinel Lefter, funcţionar public la Poliţia Locală Sector 2, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 445.632,3 lei între averea dobândită şi veniturile realizate şi a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO