Eveniment

Captura importanta in Afganistan

15.12.2004, 00:00 11

Seful corpului de securitate al liderului taliban mollahul Mohammad Omar a fost capturat de fortele afgane de securitate, in timp ce se indrepta spre sudul orasului Kandahar, conform reprezentantilor politiei locale.
Prin arestarea lui Nakibullah Khan, banuit a fi unul dintre comandantii talibanilor, fortele americane spera sa dea de urma sefului sau, mollahul Omar. Mai mult, Osama bin Laden s-ar putea afla in zona capturarii lui Khan.
"Am arestat doua personaje cheie ale fostului regim Taliban, mollahul Nakibullah Khan si mollahul Qayoom Angar, pe drumul dintre Arghandab si Kandahar. Acestia aveau asupra lor un telefon mobil si mai multe documente importante", a declarat un reprezentant al fortelor de securitate din Kandahar. Arestarile au reusit in urma unei informatii furnizate de un om de legatura din preajma talibanilor.
De sambata trecuta, fortele de securitate au arestat in total 19 militanti, inclusiv pe fratele fostului guvernator taliban al Kandaharului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO