Eveniment

Caramizile au ridicat cu 70% afacerile Soceram

04.02.2005, 00:00 41

Producatorul de materiale de constructii Soceram Bucuresti a raportat o cifra de afaceri de 7,1 milioane de euro (287 mld. lei) pe primele noua luni ale anului trecut, in crestere cu peste 70% fata de nivelul inregistrat la jumatatea anului.
Soceram a depasit, astfel, nivelul vanzarilor inregistrat pe intreg anul 2003, cand cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 6,7 milioane de euro (253 mld lei), conform datelor Ministerului de Finante.
Profitul brut al societatii s-a ridicat la 0,43 milioane de euro (17,5 mld. lei) in perioada ianuarie-septembrie 2004. Reprezentantii companiei nu au comentat rezultatele financiare obtinute.
Soceram detine capacitati de productie la Urziceni (caramizi), Doicesti (BCA si produse ceramice), Bucov (BCA, refractare electrotopite) si Tandarei (caramida).
La sfarsitul anului trecut, consortiul format din Metaleuroest SRL Campina, Elsid SA Titu si persoana fizica Nicolae Burchiu au cumparat producatorul de materiale de constructii de la stat, in cadrul unei tranzactii in valoare de 2,6 mil. euro. Tranzactia a fost insa contestata de unul din competitori, desfasurandu-se acum un proces in justitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO