Eveniment

Carantină ridicată într-un cartier din oraşul Buzău

Carantină ridicată într-un cartier din oraşul Buzău

Autor: Cosmin Pirv

17.05.2020, 22:17 241

Carantina impusă în cartierul Poşta din Buzău va fi ridicată în noaptea de duminică spre luni, după ce în zonă nu au fost înregistrate noi cazuri de COVID-19. Măsura a fost impusă după ce 19 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Cererea de ridicare a măsurilor de carantină a fost făcută de Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

„Direcţia de Sănătate Publică Buzău a înaintat către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poşta din municipiul Buzău, începând din această noapte de la ora 00:00 (duminică noaptea). Epuizându-se cele 14 zile considerate perioada maximă de incubaţie a infecţiei şi, neînregistrându-se nicio altă îmbolnăvire în afara focarului, se consideră că şansa de a avea un eveniment de amploare mult mai mare, a fost depăşită şi deci măsura cu privire la carantinare poate fi ridicat”, se arată într-un anunţ făcut duminică seara pe pagina de Facebook a Prefecturii Buzău.

Potrivit aceleiaşi surse, cererea a fost aprobată, astfel încât carantina va fi ridicată din noaptea de duminică spre luni.

Cartierul din Buzău a intrat în carantină, după ce 19 persoane au fost depistate cu COVID-19. Potrivit unor surse locale, virusul ar fi fost adus în cartier de un bărbat care de Paşti a mers în judeţul Ialomiţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO