Eveniment

Care este cea mai folosită parolă din lume şi ce parole să nu puneţi niciodată. 83% dintre parole pot fi sparte în 1 secundă

Care este cea mai folosită parolă din lume şi ce...

Autor: Andreea Tobias

02.12.2022, 22:19 42977

În 2022, cea mai folosită parolă din lume este "password". Nu este un joc de cuvinte, ci rezultatul clasamentului anual întocmit de NordPass.

"În ciuda creşterii gradului de conştientizare a securităţii cibernetice, vechile obiceiuri se pierd greu. Cercetările arată că oamenii încă folosesc parole slabe pentru a-şi proteja conturile", arată compania care a întocmit lista.

Potrivit analizei, în comparaţie cu datele de anul trecut, 73% dintre cele mai frecvente 200 de parole din acest an rămân aceleaşi.

În plus, 83% dintre parolele de pe lista din acest an pot fi sparte în mai puţin de o secundă, la fel ca şi cuvântul "parolă".

Pe locul al doilea în topul celor mai folosite parole din lume se află "123456", pe locul al treilea "123456789" (ambele pot fi ghicite în 1 secundă), pe locul al patrulea "guest" şi pe locul al cincilea "qwerty".

Potrivit studiului, "123456" este încă cea mai utilizată parolă în multe ţări, precum Italia, Columbia, Franţa şi Japonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO