Eveniment

Care este demersul alegerilor locale? Autoritatea Electorală Pemamentă: Vineri începe perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile din 27 septembrie

Care este demersul alegerilor locale? Autoritatea...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

06.08.2020, 16:28 130

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că vineri începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie, anunţă AEP, într-un comunicat de presă, transmis Agenţiei MEDIAFAX.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Acelaşi act normativ stabileşte că, în data de 24 august, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.