Eveniment

Care sunt cele mai importante probleme ridicate de investitorii americani privind economia României VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

23.10.2022, 12:00 517

Investitorii americani sunt de părere că România se confruntă cu probleme majore privind infrastructura şi forţa de muncă calificată. Gigantul auto Ford a atras atenţia asupra lipsei unei infrastructuri adecvate care să permită transportul produselor. Totodată, România se confruntă cu un exod al oamenilor bine pregătiţi, ceea produce foarte multă presiune pe piaţa muncii.

„Una dintre probleme este lipsa infrastructura şi lipsa acesteia. Ford a vorbit despre lipsa unei infrastructuri adecvate care să asigure transportul produselor pe care acesta la realizează cu celeritate către pieţele de destinaţie.

Un alt minus este forţa de muncă, pentru că România pare să piardă din avantajul competitiv pe care l-a avut până acum. Tot mai mulţi români bine pregătiţi părăsesc ţara şi acesta este motivul pentru care piaţa forţei de muncă din România este extrem de tensionată la ora actuală”, a declarat Ionuţ Simion, preşedintele AmCham la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO