Eveniment

Care sunt industriile din România afectate de Brexit

Care sunt industriile din România afectate de Brexit

Autor: Răzvan Botea

08.03.2019, 00:07 1564

Companiile din industria producătoare de maşini şi unelte, dar şi cele producătoare de componente electro­nice vor fi cele mai afectate de Brexit, având în vedere că 30% din exporturile din aceste industrii din România se îndreaptă către Marea Britanie, a spus Radu Ropotă, Counsel practică Banking & Finance şi pieţe de capital de la casa de avocatură Clifford Chance Badea, în cadrul unui eveniment organizat de companie.

„Industriile cele mai afectate şi care exportă către Marea Britanie sunt cele de utilaje şi unelte, care au o pon­dere de 30%, industrie care are o pondere de 30% ex­porturi către Marea Britanie din totalul exporturile de uti­laje şi unelte din România, precum şi altele precum in­dus­tria alimentară, de materiale de plastic, produse chimice sau mobilă, care au un procent mai mic de exporturi către Marea Britanie. Aceste sectoare clar vor fi afectate. Cu toa­te acestea, unele sectoare sunt mai pregătite pentru Brexit decât altele“, a spus Ropotă.

Sectorul companiilor care produc materiale şi produ­se textile va fi de asemenea impactat, în contextul în care că­tre Marea Britanie se duc 23% din totalul exporturilor ro­mâneşti din această industrie. Exporturile către Marea Bri­tanie din industria auto, aviatică şi maritimă din Ro­mânia însumează 19% din totalul exporturilor din aceste industrii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO