Eveniment

Care vor fi principalele dispute fiscale dintre companii şi ANAF în 2021? Ce se va întâmpla când vor fi reluate controalele pentru rambursările de TVA

Urmează conferinţa ZF/NNDKP CELF: Dispute fiscale la vreme de pandemie

Care vor fi principalele dispute fiscale dintre companii...

Autor: Răzvan Botea

16.02.2021, 00:05 3573

Prin comparaţie cu anii anteriori, 2020 a fost un an plictisitor din punct de vedere fiscal şi comunitatea de business şi-a concentrat atenţia şi resurse către supravieţuirea operaţională, iar la liniştea fiscală a contribuit şi decizia autorităţilor fiscale de a oferi drept facilitate amânarea la plată a taxelor curente şi implicit neimpunerea de dobânzi şi pe­nalităţi, sunt de părere repre­zen­tanţii NNDKP CELF.

În 2021, când vor fi reluate controalele, care vor fi principalele dispute fiscale dintre companii  şi ANAF în 2021?

„Este posibil ca anul 2021 să aducă o creştere a complexităţii controa­lelor/disputelor fiscale atâtea câte vor fi, în sensul în care pe lângă controalele clasice care să vizeze tranzacţiile uzuale desfăşurate de companii, să asistăm şi la unele care să vizeze facilităţile oferite de guvern în perioada stării de urgenţă repetat prelungite şi modul în care acestea au fost implementate de către companiile care au beneficiat de facilităţi fiscale şi alte măsuri de ajutor”, spun consultanţii de la NNDKP.

Ziarul Fi­nanciar şi Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF) orga­nizează miercuri, 17 februarie, vi­deo­conferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemie“. Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro si pe pagina de Facebook a ZF.

Invitatul special al evenimentului este Alin Chitu, secretar de stat în Minis­terul Finanţelor Publice. Pro­ble­mele de fiscalitate şi problemele legis­lative vor fi prezentate de Alina Timofti şi Marius Ionescu, parteneri NNDKP, Consultanţă Fiscală. Emil Bivolaru, partener NNDKP Litigii şi fon­dator al CELF, împreună cu Ciprian Păun, coordonator NNDKP Cluj-Na­poca, vor prezenta partea de soluţio­nare a disputelor fiscale. Printre temele de dis­cuţie se află şi ce se va întâmpla cu con­troalele ANAF, care în pandemie s-au diminuat, dar şi dacă reuşesc instanţele române să reprezinte un factor de echilibru între autorităţile fiscale şi contribuabili.

ZF şi NNDKP, prin echipa Centrului de Excelenţă în Litigii Fiscale (NNDKP CELF), organizează miercuri, 17 februarie, videoconferinţa „Disputele fiscale la vreme de pandemie”. Evenimentul este organizat online, se va desfăşura în intervalul 09.30-11.30 şi va fi transmis live pe ZF.ro si pe pagina de Facebook a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO