Eveniment

Carrefour exclude posibilitatea de a părăsi mai multe ţări după înţelegerea cu China

Carrefour exclude posibilitatea de a părăsi mai multe...

Autor: Mircea Nica

26.06.2019, 00:00 679

Alexandre Bompard, şeful Carrefour, a declarat că nu intenţionează să părăsească alte ţări după ce distribuitorul francez de supermarketuri a acceptat să vândă un pachet majoritar din operaţiunile sale chineze către comerciantul cu produse electronice Suning.com, conform Reuters.

„China a fost o situaţie foarte specifică, o cotă de piaţă foarte mică, un mic jucător cu pierderi. Când am intrat, am văzut că dimensiunea era o problemă. Celelalte ţări nu au aceeaşi configuraţie. Trebuie să ne concentrăm asupra luptelor strategice. Mi-ar plăcea să conduc toate bătăliile. În China, atunci când aveţi o cotă de piaţă de 2,8%, aţi pierdut bătălia digitală, chiar dacă echipele noastre au făcut o treabă minunată“, a declarat Alexandre Bompard.

Carrefour a devenit cel mai recent comerciant cu amănuntul din Vest care se retrage de pe piaţa chineză ca o concurenţă acerbă din partea rivalilor interni, iar o piaţă online în creştere pune presiuni asupra firmelor străine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO