Eveniment

CAS Prahova, amendată după ce a publicat pe site numele şi adresele a zeci de mii de asiguraţi

CAS Prahova, amendată după ce a publicat pe site numele...

Autor: Daciana Ilie

11.01.2016, 00:00 171

Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal a făcut, vineri, un control la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, după ce datele persoanale a peste 18.000 de asiguraţi, respectiv numele şi adresele acestora, au fost făcute publice pe site-ul instituţiei.

Listele au fost publicate pentru a-i înştiinţa pe oameni despre faptul că Poşta Română a returnat cardurile lor de sănătate.

În urma deciziei CAS de a face publice aceste date, Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal a amendat CAS Prahova cu 8.000 de lei.

Directorul interimar al CAS Prahova, Simona Mihai, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că sancţiunea va fi contestată în instanţă.

Ea a precizat că, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce nu are ca prevedere bugetară fond de amenzi, banii ar urma să îi suporte personal.

Simona Mihai a spus că decizia de a publica pe site-ul CAS Prahova numele şi adresele asiguraţilor care nu au intrat în posesia cardurilor de sănătate aparţine "instituţiei" şi a fost luată cu acordul său.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO