Eveniment

Casa de Comerţ Unirea ar vrea să organizeze târguri şi pieţe volante în parcările hypermarketurilor ca micii producători români să vândă direct către consumatori

Casa de Comerţ Unirea ar vrea să organizeze târguri...

Autor: Florentina Niţu

13.11.2022, 10:26 216

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, companie deţinută de Ministerul Agriculturii, negociază cu reprezentanţii retailerilor pentru a le pune la dispoziţie producătorilor români spaţii din parcările hypermarketurilor pentru organizarea de târguri şi pieţe volante la sfârşitul săptămânii, se arată într-un comunicat de presă al ministerului de resort. Compania de stat îşi propune ca prin acest demers producătorii să vândă direct către consumatorii.

Compania, înfiinţată în 2019, a repornit activitatea în urmă cu o luna şi a încheiat contracte-cadru cu peste 50 cooperative şi producători agricoli, pentru livrarea a peste 140 de tone de produse agroalimentare.

Pentru valorificarea producţiei româneşti Casa Unirea a încheiat până acum parteneriate cu Carrefour, Metro şi Penny, iar, de săptămâna viitoare, produsele româneşti vor ajunge şi în Kaufland şi Profi.
De asemenea, în vederea valorificării produselor locale pe lanţul scurt de aprovizionare, conducerea Casei Unirea a demarat o serie de discuţii cu reprezentanţii reţelelor de magazine locale. Un prim astfel de proiect de preluare a produselor obţinute pe plan local de către magazinele din zonă va fi demarat în judeţul Cluj, astfel de parteneriate urmând a fi încheiate, treptat, la nivelul întregii ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO