Eveniment

Cât câştigă pe lună Aurel Şaramet, directorul Fondului National de Garantare: 15.000 de euro. VIDEO

Cât câştigă pe lună Aurel Şaramet, directorul Fondului National de Garantare: 15.000 de euro. VIDEO

Autor: Pro TV

02.11.2012, 16:31 2279

De ce Aurel Saramet, directorul Fondului National de Garantare, ar fi ajutat un grup infractional sa fraudeze bancile cu peste 20 de milioane de euro? E una dintre intrebarile la care anchetatorii incearca sa raspunda in acest moment.

Mediafax precizeaza ca invinuitii sunt acuzati ca ar fi obtinut ilegal de la Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri finantarea unor proiecte de achizitii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de catre liderii gruparii, in baza unor documente falsificate.

Aici este momentul in care in dosarul de la DIICOT apare si numele lui Aurel Saramet, directorul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Sursa citata scrie ca Saramet ar fi sprijinit producerea acestei fraude in perioada 2010-2012.

Conform comunicatului emis de DIICOT, grupul infractional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse - grupul infractional a realizat beneficii financiare substantiale prin savarsirea de fraude bancare, respectiv obtinerea sau incercarea de a obtine un numar de 40 de credite de la 16 unitati bancare de pe teritoriul Romaniei, prin utilizarea unor documente falsificate.

De ce ar fi vrut insa un om cu un salariu de 15.000 de euro pe luna, inregistrat in acest an, sa se implice in asa ceva?

Conform declaratiei de avere de pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, Aurel Saramet, omul care ar fi sprijinit frauda de peste 20 de milioane de euro, a inregistrat venituri in crestere in tot acest interval de timp, salariul sau triplandu-se aproape in 3 ani de zile.

Daca in 2010, declaratia de avere a directorului Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri arata venituri de 300.000 RON pe an, dar si doua autoturisme Mercedes, un Ford Fiesta, 4 locuinte, 3 terenuri si bijuterii, tablouri si alte bunuri personale de 37.000 euro, un an mai tarziu salariul sau a crescut pana la 500.000 RON.

In declaratia de avere din 2012 valoarea tablourilor sa creasca de 8000 euro la 68.000 de euro, iar salariul sau sa ajunga la cifra de 800.000 RON, adica 175.000 euro pe an (aproximativ 15.000 euro / luna). Citiţi mai mult despre cât câştiga pe lună Aurel Şaramet pe www.stirileprotv.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO