Eveniment

Cât câştigă şefii din asigurări şi cu cât contribuie salariile lor la pierderile companiilor?

Cât câştigă şefii din asigurări şi cu cât contribuie salariile lor la pierderile companiilor?

În industria serviciilor financiare, fie că vorbim de bănci, asigurări sau fonduri de investiţii sau de pensii, directorii primesc salarii nete de peste 5.000 euro/lună, la care se adaugă bonusurile şi alte beneficii.

Autor: Adelina Mihai

29.07.2015, 08:30 2405

Veniturile salariale obţinute de managerii de top din companiile private de asigurări, venituri care au devenit publice în declaraţiile lor de avere sau ale soţilor, ilustrează o situaţie care, la prima vedere, pare paradoxală: directorii companiilor din asigurări încasează în continuare pachete de remunerare foarte mari, în contextul în care companiile pe care le conduc generează pierderi.

Florin Golovatic, Marian Mârzac şi Mariana Diaconescu sunt directorii care au primit, din funcţiile pe care le-au avut la companiile de asigurări Uniqa, Carpatica Asig şi Asirom, venituri salariale lunare în cuantum de circa 27.000 de euro, 11.000 de euro, respectiv 7.000 de euro net. Cum se explică o astfel de situaţie?

Stabilirea unor pachete generoase de salarii compensatorii în caz de exit (uneori chiar prin contracte colective de muncă), menţinerea unor niveluri salariale mari pentru directorii recrutaţi în anii de boom economic din sistemul bancar, dar şi „securizarea“ propriei situaţii financiare a directorilor prin deciziile luate în şedinţele con­siliilor de administraţie sunt doar câţiva din factorii care au contribuit la menţinerea unui nivel salarial ridicat în rândul şefilor din asigurări, potrivit informaţiilor din piaţă.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO