Eveniment

Cât costă alegerile locale pe timp de pandemie: Dublu faţă de alegerile europarlamentare, până la 200 milioane de euro

Cât costă alegerile locale pe timp de pandemie: Dublu...

Autor: Tatiana Pascovschi, Elena Crangasu

17.07.2020, 15:45 339

COVID-19 dublează costurile pentru alegerile locale din 27 septembrie. Preşedintele Autorităţii Electorale Peranente are emoţii pentru alegerile pe timp de pandemie. 

Primarii şi consilierii locali vor fi aleşi cu multe măsuri de precauţie.

Constantin Mituleţu Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, are emoţii pentru aceste alegeri, mai ales că secţiile de votare din România nici până la epidemie nu corespundeau normelor impuse de autoritatea electorală.

Normele epidemiologice pentru secţiile de vot încă nu sunt gata, dar autorităţile vor asigura masca, dezinfectantul şi poate chiar şi mănuşile celor care intră în secţia de votare.

Toate acestea măsuri dublează bugetul pentru alegerile locale faţă de europarlamentarele de anul trecut.

„Da, avem emoţii ca toată lumea de altfel, că nu ştim ce se va îmtâmpla de pe o zi pe alta pentru aceste alegeri, dar şi în societate. (...) Avem 19 milione de cetăţeni. Vom avea pentru fiecare cetăţean aceste materiale de protecţie – mască, dacă va fi vorba şi de mănuşi, cât şi de dezinfectant. (...) Europarlamentarele au costat până în jumătate de miliard de lei, la acest moment calculele noastre simple avem 975 de milioane de lei, deci aproape un miliard de lei, deci, peste 200 de milioane de euro”, a declarat Constantin Mituleţu Buică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO