Eveniment

Cât costă taberele şi şcolile de schi pentru copii în staţiunile montane din ţară

Cât costă taberele şi şcolile de schi pentru copii...

Autor: Mirabela Tiron

23.12.2018, 12:30 744

Vacanţa de iarnă debutează cu tabere de schi şi cursuri pentru copii pe pârtiile din Poiana Braşov, Valea Prahovei, Păltiniş sau Straja, cu tarife ce încep de la 1.400 de lei de participant şi ajung la peste 2.200 de lei în funcţie de numărul de nopţi de cazare.

 “Preconizăm un sezon mai bun pentru lecţiile de schi. Până acum avem înscrişi la prima sesiune a taberei de schi 160 de copii, plus 50 de părinţi care sunt însoţitori. Această sesiune are loc începând cu 8 ianuarie. A doua sesune are loc în vacanţa din februarie, când avem 170 de locuri, din care 90% s-au ocupat. Tariful pentru tabară de schi începe de la 1.40 de lei pentru patru nopţi de cazare şi ajunge la 2.200 de lei pentru şapte nopţi, pentru copii cu vârste între 8 şi 18 ani. Organizăm sesiuni şi pentru preşcolari”, spune Dragoş Vancea, monitor de schi şi organizator de tabere la şcoala de schi şi snowboard din Straja. Cazarea se face la Cabana Montană dar şi alte pensiuni din Straja. El precizează că ora individuală de schi costă 90 de lei.Un începător are nevoie de şapte ore la şcoala de schi,  în timp ce pentru dobândirea nivelului mediu la schi este nevoie de 12 ore de schi. “În Straja este zăpadă, se schiază foarte bine. Aşteptăm venituri mai mari între 5% şi 15%, anul trecut am avut circa 300.000 lei venituri”. În Straja se schiază pe pârtiile Constantinescu, Mutu şi Canal 1 şi Canal 2 din Straja, administrare de compania Comexim. Cea mai mare cerere pentru taberele de schi şi cursurile şcolilor de schi se înregistrează în timpul vacanţelor şcolare. Organizarea taberelor de schi şi a şcolilor de schi depinde de starea pârtiilor, dacă acestea nu sunt înzăpezite nu se ţin lecţiile. Cursuri de schi se organizează şi în Azuga, Poiana Braşov, Predeal dar şi la Straja sau în Păltiniş.

În Azuga, compania Gravity Adventure Team organizează cinci tabere, cu câte 20 de participanţi, mai  multe decât anul trecut.

“Va fi un sezon mai bun, avem cinci tabere de schi pentru copii cu vârsta între 6 şi 14 ani, cu cinci zile de schi, câte patru ore intensiv pe zi. Costul total este de 1.500 de lei de persoană. Pentru preşcolari avem tabere cu două-trei ore de schi pe zi, la acelaşi cost”, a spus Cosmin Danciu, monitor de schi şi cofandator al companiei Gravity Adventure Team din Azuga. El mai precizează că se oferă şi lecţii individuale, costul per şedinţă de  o oră fiind de 100 de lei, potrivit lui.

Şi în Poiana Braşov, staţiunea cu cel mai mare domeniu schiabil, o lecţie de schi de o oră, individuală, costă 120 de lei la Ana Ski&Snowboard School, în timp ce preţul unei  lecţii de grup (cel puţin 5 persoane) costă 50 de lei de persoană, arată datele de pe site-ul şcolii de schi Ana, controlată de familia Copos.

Cursuri de schi pentru copii şi adulţi se organizează şi la Păltiniş, prin şcoala de schi şi snowboard Arena Platos Păltiniş, care are instructori atestaţi şi ce oferă servicii pentru începători, intermediari şi avansaţi la schi.

Un pachet ce include cinci nopţi de cazare şi cinci zile skipass, cu instructor inclus, costă de la 225 de euro de persoană, arată datele de pe site-ul companiei.

În România,  1500 de persoane au acreditare ca monitori de schi, potrivit ultimelor date de la  Asociaţia Monitorilor Profesionişti de Schi din România (AMPSR), asociaţie care organizează şi cursuri de schi şi care oferă şi certificare de instructor.

Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, ce au  o lungime totală de 164 de kilometri, dintre care două autorizate în acest an, însă care nu sunt omologate. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO