Eveniment

Cât costă un EMBA de 35.000 de euro la Viena? 100 de euro dacă citeşti ZF

Autor: Adelina Mihai

06.09.2010, 23:58 154

Cititorii ZF pot câştiga şi în acest an o bursă în valoare de35.000 de euro pentru a urma cursurile celui mai scump program deEMBA de pe piaţă, oferit de WU Executive Academy din cadrulUniversităţii de Ştiinţe Economice şi Administrative dinViena.
Anul trecut, 34 de manageri au fost finalişti în competiţia pentruaceastă bursă, care a fost câştigată de Dorin Her­ban, un projectmanager de 31 de ani din cadrul centrului de inginerie
auto Renault Technologie Roumaine (RTR).
"Programul mi-a dat o cu totul altă pers­pectivă asupra vieţii şim-a ajutat în dezvoltarea carierei. Înainte nu eram foarte exact îndefinirea clară a obiectivelor şi a strategiei proiectelor şi sămotivez oamenii, dar am învăţat asta cu ajutorul cursurilor deleadership şi change management din cadrul programului", spuneHerban, care urmează să finalizeze programul în luna februarie. Elşi-a dorit să urmeze un program de MBA de dinainte să vadă anunţulîn ZF şi chiar a solicitat angajatorului de la acea vreme -Honeywell - să-l ajute cu finanţarea programului, însă a fostrefuzat. De altfel, numai o treime din angajatori finanţeazăintegral programele de MBA pentru angajaţii performaţi, restulfiind nevoiţi să-şi plătească singuri cursurile sau să se înscriela competiţii pentru a obţine burse.
Bursa se adresează executivilor de top cu cel puţin cinci ani deexperienţă pe o poziţie de management. Cei care vor să se înscriela competiţie trebuie să se aboneze pe 12 luni la Ziarul Financiar,preţul unui abonament anual fiind de 400 de lei (95 de euro).
Aproximativ 3.000 de manageri români au absolvit programe de MBA şiExecutive MBA locale, iar numărul lor continuă să crească cuaproximativ 300 de absolvenţi în fiecare an. Executivii se înscriula programele de educaţie managerială în perioadele de criză pentrucă acesta este momentul cel mai potrivit din mai multe puncte devedere. Atunci când economia merge bine, este destul de greu camanagerii să renunţe la salarii mari şi la oportunităţile decreştere pentru a se implica în programe de MBA. Cu toate acestea,o mare parte din angajatori au renunţat să mai finanţeze programelede MBA ale angajaţilor pentru a-şi reduce din costuri, iar piaţaprogramelor de MBA a scăzut destul de mult, ceea ce a determinatunele şcoli de afaceri să ofere burse în parteneriat cu companiiprivate sau să reducă din tarife pentru a avea în continuarestudenţi.
Pentru a aplica pentru bursă, candidaţii trebuie să completeze unformular standard (disponibil pe site-ul www.zf.ro/ bursa-emba), săredacteze o scrisoare de motivare, un CV, două scrisori derecomandare, diploma de licenţă, o copie după paşaport, ofotografie şi dovada de plată a abonamentului. Documentele trebuieredactate în engleză şi trimise la adresa de mail bursaemba@zf.ro.Ce sfat le dă executivilor câştigătorul bursei de anultrecut?
"Să fie foarte insistenţi şi hotărâţi şi să-şi focalizeze toateeforturile pentru obţinerea bursei. Deşi iniţial nu credeam că o săfiu selectat printre finalişti, nu m-am gândit niciodată laeventualele piedici", mai spune Herban.
Câştigătorul va fi anunţat pe 31 octombrie şi va fi selectat înurma unui interviu în faţa unei comisii formate din reprezentanţiai WU Executive Academy şi ai ZF.
Programul de EMBA oferit de WU Executive Academy se desfăşoară pe operioadă de 14 luni şi costă 35.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO