Eveniment

Cât de valoroase sunt datele: S&P Global vrea să cumpere furnizorul IHS Market cu 44 mld. dolari, pentru a deveni unul dintre cei mai mari furnizori de date pe Wall Street

Cât de valoroase sunt datele: S&P Global vrea să...

Autor: Mediafax

30.11.2020, 08:37 100

S&P Global Inc este în negocieri avansate pentru a cumpăra IHS Markit Ltd, cu sediul în Londra, pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari, într-un acord care ar combina doi furnizori majori de date, a raportat Wall Street Journal, citat de Reuters.

O persoană familiarizată cu problema a confirmat pentru Reuters că S&P Global se apropie de un acord pentru a cumpăra IHS.

Tranzacţia, care la acest preţ ar fi cea mai mare a anului, ar putea fi anunţată oficial luni.

S&P Global şi IHS nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

S&P Global oferă ratinguri ţărilor şi companiilor, şi furnizează date pieţelor de capital şi de mărfuri din întreaga lume.

IHS are o gamăextinsă de servicii, de la vânzarea de date despre industriile auto şi tehnologice până la publicarea Jane’s Defense Weekly. Compania a fost înfiinţată după ce IHS Inc, din SUA, a cumpărat Markit Ltd din Marea Britanie în 2016.

IHS are o valoare de piaţă de aproximativ 36,88 miliarde de dolari, bazată pe valoarea de vineri de la bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO