Eveniment

Norocul Romaniei, 4,2 milioane locuinte sunt incalzite cu lemne

Cat depind romanii de incalzirea pe gaze
08.01.2009, 19:43 112

Conform ultimelor date disponibile in Romania, peste 1 milion de locuinte isi asigura incalzirea pe timp de iarna pe baza de gaze naturale. Fie ca folosesc centrale termice sau sobe cu gaze, cei care fac parte din aceasta categorie ar putea avea probleme cu frigul in lunile de iarna in cazul in care disputa dintre Rusia si Ucraina se agraveaza.

Numarul locuintelor care beneficiaza de centrala termica pe gaze naturale se ridica la peste 400.000, echivalentul a 90% din totalul de aproximativ 463.000 de locuinte care detin astfel de instalatii. Aproape 4,9 milioane de imobile utilizeaza sobele ca principal sistem de incalzire, 692.000 dintre acestea functionand pe baza de gaze naturale, iar 197.000 de locuinte folosesc alte metode pentru a-si asigura caldura iarna.

Opinie: Primitivismul Rusiei loveste inca o data

Chiar daca unii dintre romanii care utilizeaza instalatiile de incalzire pe gaze naturale si-au asigurat si sisteme alternative, procentul acestora este unul destul de redus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO