Eveniment

Cât mai întârzie autostrada Deva-Orăştie, următoarea bucată de autostradă care ar trebui să fie gata

Cât mai întârzie autostrada Deva-Orăştie, următoarea bucată de autostradă care ar trebui să fie gata

Autor: Andreea Neferu

18.12.2012, 19:14 6103

Lucrările la autostrada Deva- Orăştie, un proiect de 180 de milioane de euro construit cu fonduri europene, au cunoscut anul acesta un avans destul de important, stadiul de execuţie crescând cu circa 52,5% în perioada februarie-noiembrie, arată datele de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Cu alte cuvinte, cele două companii care lucrează pe acest tronson au construit în 9 luni aproape 17 kilometri de drum.

Contractul pentru construcţia acestui drum a fost atribuit spre finalul anului 2010, dar în 2011 s-a lucrat într-un ritm destul de redus, la un moment dat lucrările fiind chiar oprite de Protecţia Mediului după ce au fost depuse două contestaţii din partea unor săteni din Hunedoara. Cele două firme care lucrează la această autostradă au reluat însă în forţă lucrările în 2012, construind practic peste jumătate din acest drum anul acesta.

În urmă cu aproape 2 luni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România susţinea că acest tronson va fi deschis circulaţiei până la finalul anului, urmând ca în februarie anul viitor să fie finalizat complet. Autostrada era construită în proporţie de trei sferturi la 1 noiembrie, potrivit datelor transmise de CNADNR. Tot până la începutul lunii noiembrie, Strabag şi Straco încasaseră peste 106 de milioane de euro pentru această autostradă, echivalentul a circa 60% din valoarea contractului.

Mircea Pop, directorul general al companiei de drumuri, nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a spune care este data de la care se va putea circula pe acest tronson.

Lungimea autostrăzii Deva-Orăştie este de circa 32,5 kilometri, iar pe traseu vor fi construite 21 de poduri şi pasaje, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş, care va avea o deschidere de 720 de metri, potrivit informaţiilor ZF. Strabag, unul dintre constructorii ce lucrează pe autostrada Deva-Orăştie, se numără printre cele mai mari firme de construcţii ce activează pe piaţa locală, terminând anul 2011 cu afaceri de peste 200 de milioane de euro.

Articolul a apărut în ediţia tipărită de marţi, 18 decembrie 2012.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO