Eveniment

Cât oferă Electromontaj pentru Hidroconstrucţia: maximum 119 mil. lei, valoare realizabilă în funcţie de aprobarea planului de reorganizare şi de ieşirea din insolvenţă

Cât oferă Electromontaj pentru Hidroconstrucţia:...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.09.2022, 10:55 384

Electromontaj, companie din domeniul ener­giei, care aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei pentru a prelua constructorul Hidroconstrucţia, aflat în insolvenţă de la începutul acestui an, oferă maximum 119 milioane de lei pentru parafarea tranzacţiei.

„Electromontaj, lider pe piaţa construcţiilor energetice din România, cu proiecte în întreaga lume, lansează intenţia de parteneriat economic şi corporativ cu Hidroconstrucţia, cea mai mare companie românească specializată în domeniul construcţiilor hidroenergetice şi hidrotehnice, aflată acum în insolvenţă. Oferta adresată acţionariatului Hidroconstrucţia SA are o valoare maximă de 119 milioane lei, valoare realizabilă în funcţie de aprobarea planului de reorganizare şi de ieşirea din insolvenţă. Totodată, oferta este condiţionată de obţinerea aprobărilor statutare necesare şi de autorizarea Consiliului Concurenţei”, spun reprezentanţii Electromontaj.

Investiţia grupului Electromontaj în Hidroconstrucţia va consta, pe lângă oferta deja anunţată, şi în sinergii la nivel de grup, transfer de bune practici şi expertiză, precum şi sprijin financiar pentru îmbunătăţirea cash-flow-lui Hidroconstrucţia SA şi a subsidiarelor acesteia.

Hidroconstrucţia SA este o companie românească cu capital 100% privat, înfiinţată în 1950, ca unic constructor al investiţiei hidroenergetice de la Bicaz, cu lucrări hidroenergetice de importanţă naţională, precum Vidraru sau Porţile de Fier I şi II, cu participare la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers şi reabilitarea şi extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte.

Grupul Electromontaj are în componenţă Emfor Montaj, companie specializată în construcţia de fundaţii pentru linii electrice şi construcţii civilie, Iproeb SA Bistriţa, unul dintre cei mai importanţi producători naţionali de cabluri şi conductori electrici, precum şi unităţi de producţie proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme şi armături electrice şi o staţie de testări pentru stâlpi electrici,  una dintre cele mai mari din lume.

Grupul Electromontaj a înregistrat la finalul anului 2021 la nivel consolidat o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei şi un profit net de 25,5 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO