Eveniment

Cât taie hotelierii din preţ pentru a-şi umple camerele

Foto Victor Ciupuliga

Foto Victor Ciupuliga

Autor: Mirabela Tiron

10.12.2013, 21:01 1045

Cu 20 de zile înainte de petrecerea de Revelion, hotelierii anunţă primele oferte last-minute de Revelion, ale căror tarife sunt mai  mici cu 5-10% faţă de preţul iniţial stabilit, în încercarea operatorilor din turism de-a ocupa toate locurile pentru petrecerea dintre ani.

„Vânzările mai importante pentru pachetele de Revelion au loc în noiembrie-prima parte a lunii decembrie. În măsura în care mai au locuri libere, hotelierii reduc din tarif ca să îşi asigure gradul de ocupare“, a spus Lucia Morariu, proprietara agenţiei de turism Eximtur din Cluj-Napoca.

Una dintre ofertele scoase la vânzare de agenţie este un pachet de Revelion la hotelul de patru stele Palace din Sinaia, al cărui tarif iniţial era de 1.881 lei (427 euro) de persoană pentru patru nopţi de cazare, cu mic dejun şi cină de Revelion pentru perioada 29 decembrie-1 ianuarie. Tariful redus în oferta last-minute este de 1.693 de lei (384 euro) de persoană, potrivit agenţiei Eximtur.

„Preţurile au fost reduse cu 10% la ultimele camere ca să ne asigurăm că le ocupăm, mai avem zece din 140 de camere“, potrivit unui reprezentant al hotelului Palace.

Şi în staţiunea Căciulata Călimă­neşti unele hoteluri au redus uşor tariful. De exemplu, la hotelul Teilor, clasificat la două stele, tariful iniţial pentru pachetul de Revelion era de 632 de lei (143 euro),  iar acum este de 506 lei (115 euro), potrivit ofertei agenţiei Eximtur.

Datele de pe site-urile de rezervări booking.com şi turistinfo.ro arată că cele mai multe pensiuni şi hoteluri şi-au găsit clienţii pentru Revelion, chiar dacă preţul pachetului pentru această perioadă este şi de patru ori mai mare decât cel dintr-o perioadă normală.

Oferte last-minute au apărut şi pentru pachetele în străinătate. De exemplu, un sejur de cinci nopţi la Dublin, cu plecare pe 29 decembrie, se vinde cu 498 de euro faţă de 525 euro tariful iniţial prin agenţia de turism J’Info Tours.

În prezent însă aceste oferte last-minute în capitale europene se pot număra pe degetele de la o mână, dat fiind că a existat cerere şi pentru aceste pachete. Şi vacanţele de peste 1.000 de euro şi-au găsit cumpără­tori, după cum arată datele de pe site-ul agenţiei de turism Perfect Tour. Sunt „sold out“ pachetele de Revelion pentru Tunisia, cele în Kuala Lumpur şi Bali (1.690 de euro de persoană), în Bangkok şi Phuket (1.925 euro de persoană), în Mexico City şi Acapulco (1.990 de euro), arată site-ul agenţiei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO