Eveniment

Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS

FOTO: Profimedia

Autor: Adina Petcu

25.10.2020, 07:09 5974

Presiunile pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva SARS-CoV-2 au început încă de la debutul pandemiei de Covid-19. Deşi cercetătorii au făcut progrese semnificative, încă sunt întrebări rămase fără răspuns, scrie Mediafax.ro

Una dintre informaţiile esenţiale, pe care oamenii sunt nerăbdători să le afle, este şi durata imunităţii în urma infectării cu noul coronavirus.

COVID-19 şi imunitatea. Ce au aflat experţii până acum

Rezultatele unui studiu publicat marţi în revista Immunity indică faptul că persoanele care se recuperează după COVID-19 produc anticorpi care ar putea oferi protecţie împotriva infecţiei timp de cel puţin 5 luni. Imunitatea ar putea dura chiar şi 7 luni sau mai mult, în funcţie de reacţia fiecărui organism în parte.

„Conchidem că anticorpii neutralizanţi sunt produşi în mod susţinut timp de cel puţin 5-7 luni după infecţia cu SARS-CoV-2”, scrie echipa de cercetători condusă de Deepta Bhattacharya, imunobiolog la Universitatea de Medicină din Arizona. Aceştia au testat aproximativ 30.000 de persoane din 30 aprilie, data de început a studiului.

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO