Eveniment

Cât valorează un hotel de 5 stele din Bucureşti: Hotelul Radisson Blu din Capitală a fost vândut pentru 169,2 mil. euro

Cât valorează un hotel de 5 stele din Bucureşti:...

Autor: Bogdan Alecu

30.11.2017, 16:08 1885

Compania Elbit Imaging, care de­ţi­ne 98,2% din acţiunile complexului ho­te­lier Radisson din Capitală, a semnat vânzarea pachetului contra sumei de 169,2 milioane de euro, potrivit unui comunicat de pe bursă, după ce cumpărătorul va obţine finanţarea necesară.

Potrivit datelor ZF, Revetas Capi­tal, un fond de investiţii fondat şi admi­nis­trat de Eric Assimakopoulos, un bro­ker imobiliar de naţionalitate americană care a semnat tranzacţii de 1 mld. euro îna­inte de a crea Revetas, este în linie dreap­tă pentru a cumpăra hotelul Radisson Blu din Capitală, alături de un fond partener, în cadrul unui consorţiu.

Acesta ar fi cea mai mare tranzacţie semnată anul acesta pe piaţa imobiliară locală.

Potrivit comunicatului, Elbit Imaging va încasa 81 mil. euro din tranzacţie după ajustări. Din tranzacţie, suma de 8 mil. euro va fi utilizată pentru a finanţa un împrumut al vânzătorului ce a fost acordat pe o perioadă de trei ani.

De asemenea, Elbit Imaging esti­mea­ză că tranzacţia se va închide în cursul lunii decembrie. însă, încheierea tran­zacţiei este subiectul execuţiei acor­du­rilor definitive şi îndeplinirea anu­mi­tor condi­ţii şi nu există nicio certitudine că toate aces­tea se vor întâmpla în timp util.

La mijlocul lunii august grupul israelian Elbit Imaging a anunţat pe bursa Nasdaq din SUA că a semnat un acord pentru vânzarea hotelului Radisson Blu din Capitală.

Cumpărătorul care a depus o ofertă neangajantă este un fond de investiţii, notau atunci acţionarii israelieni, care nu precizau numele investitorilor. Preţul este de 177,5 milioane de euro. ZF a anunţat în primăvară că israelienii negociază vânzarea pentru peste 150 mil. euro.

Aceasta este a doua tranzacţie făcută de grupul israelian care deţine hotelul Radisson. Israelienii au vândut un teren din Timişoara „desenat“ pentru un mall acum câteva zile.

Cele două hoteluri, Radisson Blu şi Park Inn by Raddison, sunt în proprietatea firmei Bucureşti Turism, cu afaceri de 139 de milioane de lei anul trecut, faţă de 122 mil. lei în 2015, care este controlată de grupul Elbit Imaging din Israel.  Radisson Blu este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa hotelieră de cinci stele din Capitală, pe care mai activează JW Marriott, Athénée Palace Hilton, Intercontinental sau Sheraton. Capacitatea de cazare în hoteluri a Capitalei este de circa 11.000 de locuri, potrivit ultimelor date disponibile.

 

Grupul Elbit Imaging din Israel operează de mai mulţi ani complexul de pe Calea Victoriei, pe care l-au afiliat grupului Rezidor în 2008. Iniţial hotelul de cinci stele a purtat numele Radisson SAS, pentru ca apoi să devină Radisson Blu. Apoi, israelienii au afiliat şi zona de apart-hotel în 2015. Astfel, acum nici doi ani a avut loc deschiderea hotelului de patru stele Park Inn by Radisson, care a însemnat practic transformarea într-o nouă unitate de cazare a apart-hotelului Centre Ville, care se află lângă „fratele“ Radisson Blu, inaugurat în 2008. Potrivit informaţiilor de pe site-ul Elbit Imaging, acestea sunt singurele investiţi din domeniu ale israelienilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO