Eveniment

Cataramă, după ce BEC i-a respins candidatura: Am contestat decizia la CCR. Este profund nelegală

Cataramă, după ce BEC i-a respins candidatura: Am...

Autor: Alexandru Costea

21.09.2019, 19:10 18793

Viorel Cataramă a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, după ce Biroul Electoral Central a respins candidatura sa la prezidenţiale, că a contestat decizia la Curtea Constituţională deoarece este "profund nelegală" şi bazată pe aprecieri subiective.

"Este o decizie profund nelegală şi am contestat-o deja la Curtea Constituţională. Este o decizie profund nelegală bazată pe aprecieri subiective şi pe acest sistem, oricând, orice semnătură poate fi interpretată, poate fi contestată şi oricând se pot lua decizii de eliminare a unui candidat pe criterii subiective care încalcă legea", a declarat, sâmbătă, Viorel Cataramă, pentru MEDIAFAX.

Biroul Electoral Central a decis să respingă înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral depuse de Viorel Cataramă pentru alegerile prezidenţiale. Instituţia precizează că peste 94.000 de semnături depuse de Viorel Cataramă au fost anulate, deoarece prezentau elemente de similitudine evidente.

Viorel Cataramă a fost primul politician care şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale, ajungând la sediul BEC miercuri, cu peste 230.000 de semnături.

Pe 12 octombrie este startul oficial al campaniei electorale.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie iar al doilea tur pe 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO