Eveniment

Câţi bani are pe mână Consiliul Judeţean din Braşov

Câţi bani are pe mână Consiliul Judeţean din Braşov

Autor: Andreea Neferu

06.10.2014, 12:30 487

Consiliul Judeţean Braşov, unde Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a efectuat perchezţii într-un dosar de corupţie, a avut în ultimii şase ani venituri de 1,36 miliarde de lei şi cheltuieli de 1,35 miliarde de lei, potrivit datelor de la Direcţia Generală de Administraţie Publică.

Cifrele vin în contextul în care Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, este vizat de procurorii DNA, în acelaşi dosar, în legătură cu mai multe contracte de achiziţii publice atribuite ilegal, potrivit Mediafax.

Căncescu a condus Consiliul începând cu anul 2000 şi are o avere personală care include 605.000 euro şi 4,5 milioane de dolari.

Din cheltuielile CJ în ultimii şase ani, 132 mil. lei, 10% din total, au mers spre investiţii, în timp ce 216,4 mil. lei, aproximativ 16% din total, au mers către transporturi.

Pentru anul acesta, CJ Braşov şi-a bugetat venituri de 227 milioane de lei şi cheltuieli de 245 mil. lei. Faţă de anul trecut, veniturile sunt bugetate în scădere cu 2%, în timp ce cheltuielile sunt estimate la un nivel similar cu cel al anului anterior.

Din cheltuieli, 4,7 mil. lei reprezintă contribuţii ale administraşţiei publice locale la lucrări şi servicii de interes public local, în baza unor convenţii sau contracte de asociere. Cheltuielile de capital sunt 37 mil. lei, unde 34,9 mil. lei reprezintă investiţii în construcţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO