În Bucureşti, venitul mediu e de 1.500-2.000 de euro pe lună, aşa că oamenii navighează altfel prin perioadele dificile. În 2024, ei nu mai renunţă la a mai ieşi la restaurant“, explică Dragoş Petrescu. „Acum 20 de ani, când am început noi, oamenii mergeau la restaurant doar dacă aveau ceva de sărbătorit. Chiar şi faţă de criza anterioară (2009-2010), lucrurile arată diferit. Atunci, salariul mediu era de 400 de euro, aşa că după ce îşi plăteau ratele, românilor nu le mai rămâneau mulţi bani pentru ieşit în oraş”, adaugă el.
Acum, românii călătoresc mai mult, asimilează din experienţele avute peste hotare şi revin acasă cu alte aşteptări, adaugă el. Daniel Mischie remarcă şi alte schimbări în comportament. El spune că faţă de trecut, oamenii nu mai vin în două rânduri la cină - de la 19:30 la 21:30 şi, apoi, de la 21:30 la 23:30. Acum există doar primul serviciu. Totuşi, situaţia e compensată de creşterea bonului mediu.
„Pentru businessul nostru, 2020 a fost un moment de inflexiune, nu ştiam cum să mergem mai departe. Atunci, businessul a coborât brusc la 14 milioane de euro (un declin de aproape 65% - n.red.)“, îşi aminteşte Daniel Mischie.