Eveniment

Câţi bani europeni are România la dispoziţie pentru tranziţia energetică şi ce trebuie să facă pentru a-i lua: definirea şi documentarea proiectelor trebuie să înceapă acum

ANALIZĂ

Câţi bani europeni are România la dispoziţie pentru...

Autor: Roxana Petrescu

09.05.2021, 11:01 366

♦ Tranziţia energetică a României este susţinută de la nivel european prin şase programe de finanţare, inclusiv inovaţia în domeniul soluţiilor sustenabile fiind încurajată prin fonduri nerambursabile ♦ Deşi fondurile destinate exclusiv acestui scop sunt semnificative, capacitatea locală redusă de absorbţie este un obstacol major.

„Definirea şi docu­men­tarea proiectelor este o etapă ce trebuie să înceapă acum, dacă nu a fost iniţiată deja, pentru a permite pregă­tirea adecvată a pro­iec­telor. EY oferă compa­niilor soluţii cu privire la decarbo­ni­zare, creşterea eficienţei ener­getice şi atragerea fondurilor europene pentru atingerea acestor deziderate“, spune Mihai Dră­ghici, liderul sectorului de energie din cadrul EY România, filiala locală a uneia dintre cele mai mari firme de consultanţă la nivel global.

Deşi în prezent atenţia este captată mai ales de problemele în conceperea Planului Naţional de Redresare şi Rezi­lienţă (PNRR), România are de fapt mai multe posibilităţi de finanţare a proiec­telor care se înscriu în logica tranziţiei energetice, dar şi mai multe dosare de scris corect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO