Eveniment

Câţi bani mai are România de luat de la FMI, CE şi BM

Câţi bani mai are România de luat de la FMI, CE şi BM

Autor: Voican Razvan

12.01.2011, 17:37 222

România mai are de încasat 3,1 mld. euro din pachetul definanţare de aproape 20 mld. euro semnat cu FMI, Comisia Europeanăşi Banca Mondială în urmă cu aproape doi ani.

De la Fond a mai rămas de tras a opta tranşă, de circa unmiliard de euro, în timp ce la Comisia Europeană încă aşteaptă săfie eliberate două tranşe în valoare totală de 1,4 mld. euro.Bruxellesul a fixat o serie de criterii suplimentare faţă de Fond,a căror îndeplinire este în întârziere.

De asemenea, Banca Mondială a acordat până acum numai o tranşă,în septembrie 2009. Din cauză că Guvernul are restanţe la reformeprecum cele care vizează sectorul de sănătate sau protecţiasocială, iar legea pensiilor şi a salarizării de-abia au fostadoptate, Banca a eliberat numai 300 mil. euro. Mai rămân douătranşe, în valoare totală de 700 mil. euro, din care prima ar urmasă fie aprobată pe 20 ianuarie de boardul instituţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO