Eveniment

Cazinourile au dat faliment. Doar şapte mai au uşile deschise

Cazinourile au dat faliment. Doar şapte mai au uşile deschise

Foto Shutterstock

10.10.2011, 00:03 1499

Patronii de cazinouri dau vina pe criză, pe taxele mult prea mari, dar şi pe apariţia cluburilor ilegale de poker pentru falimentul afacerilor. În acest context bugetul de stat pierde peste 80 de milioane de euro.

O lume plină de viaţă şi culoare, cea a cazinourilor, s-a transformat în câteva luni în coşmar. Atât pentru patroni, cât şi pentru angajaţi. Din cele 28 de cazinouri câte funcţionau în România în ultimele luni, doar 7 mai au uşile deschise pentru clienţi, restul patronilor fiind obligaţi să închidă pentru că nu mai aveau bani pentru salariile angajaţilor şi nici pentru chirii.

Sorin Constantinescu este unul dintre cei 21 de patroni de cazinou care le-a spus angajaţilor că nu îi mai poate plăti. Avea 400. A pierdut banii investiţi, 12 milioane de euro. A rezistat doi ani şi jumătate, însă criza economică fără sfârşit i-a dat lovitura de graţie.

Marilena, în vârstă de 27 de ani, îi era angajată. Ca ea, alţi peste 4000 de oameni îşi caută acum un alt loc de muncă.

Singura salvare, spun patronii, ar fi scăderea taxelor, dar şi un control mai riguros al poliţiei în cluburile ilegale de jocuri de noroc.

AFACERI DE LA ZERO