Eveniment

Cazul Alexandra scoate oamenii în stradă: "Asta înseamnă să dai pensii speciale unor nesimţiţi"

Cazul Alexandra scoate oamenii în stradă: "Asta...

Autor: Nicolae Oprea

27.07.2019, 20:14 971

Circa 1000 de oameni protestează în Capitală, sâmbătă seara, faţă de cazul din Caracal, acolo unde Alexandra, o faţă de 15 ani, a sunat de 3 ori la 112 spunând că este sechestrată şi violată. Poliţia a intervenit după 19 ore, găsind în casa suspectului doar oase care par a fi umane.

"Să suni la 112 din casa criminalului şi poliţia să nu intre că nu are mandat, asta înseamnă să dai pensii speciale unor nesimţiţi", scrie pe una dintre pancartele purtate de protestatari.

Oamenii s-au strâns în faţa palatuui Victoria şi de acolo merg în marş până la sediul Ministerului de Interne.

Protestatarii reproşează autorităţilor că au intervenit prea târziu în cazul fetei din Caracal şi că, deşi a avut o şansă să sune la 112, nu a fost scoasă la timp din mâinile criminalului.

Poliţiştii au acuzat că nu au putut intra în casa suspectă decât după ora 6 dimineaţa, din lipsa mandatului de percheziţie. De cealată parte, procurorul de caz a precizat, într-un raport intern, că a emis mandatul la 3.00 noaptea, dar nu mai erau echipe de poliţişti la muncă.

Principalul suspect, Gheorghe Dincă, a fost arestat pentru 30 de zile, dar nu sub acuzaţia de omor, ci de trafic de minori şi viol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO