Eveniment

Cazul de la Caracal: DIICOT anunţă oficial că ADN-ul din oasele de la casa lui Dincă este al Alexandrei

Cazul de la Caracal: DIICOT anunţă oficial că ADN-ul...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

03.08.2019, 11:32 381

DIICOT anunţă, oficial, că în urma analizelor INML a oaselor ridicate de la domiciliul lui Gheorghe Dincă, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceşanu.

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Măceşanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanţi ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis şi raportul specialiştilor conţinând aceleaşi date”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

Concluzia expertizei nu este o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei Alexandrei, care a fost de îndată anunţată, „din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având in vedere şi solicitarea acesteia in acelaşi sens, respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare”.

„În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele şi pentru infracţiunea de omor calificat”, se mai arată în informarea DIICOT.

Alexandru Cumpănaşu, unchi al Alexandrei, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că va solicita o expertiză internaţională a rămăşiţelor identificate la Caracal.

Ministrul Justiţiei a anunţat familia fetei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO