Eveniment

Cazul de la Caracal. Guvernul va da OUG pentru modificări la sistemul 112

Cazul de la Caracal. Guvernul va da OUG pentru...

Autor: Alexandru Costea

29.07.2019, 14:08 535

Coaliţia de guvernare PSD-ALDE a hotărât să formeze un comitet interministerial din care să facă parte şi instituţii din afara Guvernului, pentru a analiza posibilele modificări legislative la sistemul de urgenţă 112, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Un comitet interministerial din care vor face parte şi instituţii din afara Guvernului se va forma pentru a identifica modificările legislative necesare după intervenţia defectuoasă a autorităţilor şi STS în cazul fetei ucise în Caracal, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Comitetul, din care va face parte şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, va lua în calcul şi măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului de urgenţă 112, potrivit surselor citate.

După analiza comitetului, Guvernul va da Ordonanţe de Urgenţă pentru modificările necesare, urmând ca Parlamentul să treacă legile de adoptare ale OUG, au mai spus acestea.

Membrii coaliţiei PSD-ALDE au ajuns în această dimineaţă la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre măsurile care ar putea fi luate după crima de la Caracal, suplimentarea finanţării serviciilor speciale la rectificarea bugetară şi modificarea legii STS.

La Palatul Victoria au ajuns luni dimineaţă din partea ALDE: preşedintele Senatului şi liderul formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepremierul şi ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu şi deputatul Varujan Vosganian.

Din partea PSD au ajuns: ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

Tăriceanu a declarat, duminică la Antena 3, că temele pe care le va aborda cu premierul vizează posibile măsuri pe care le poate lua Guvernul şi Parlamentul, în contextul cazului din Caracal. Liderul ALDE a precizat că poate fi modificată legea STS sau procedurile de intervenţie în cazuri precum cel din Caracal.

Liderul ALDE a anunţat că va discuta despre rectificarea bugetară, ALDE fiind nemulţumit că serviciile primesc jumătate de miliard în plus. Totodată, preşedintele Senatului a precizat că a văzut proiectul făcut de Ministerul de Finanţe şi sunt tăieri la insituţii sau ministere importante, la investiţii şi alte capitole, însă sunt majorări cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE şi STS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO