Eveniment

Cazul Hidroelectrica creează un precedent; vor urma alte companii de stat - specialist în insolvenţă

Cazul Hidroelectrica creează un precedent; vor urma alte companii de stat - specialist în insolvenţă

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

19.06.2012, 13:38 2040

Intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica este neaşteptată şi creează un precedent, asfel că vor mai fi companii de stat care vor intra în această procedură, a declarat, marţi, Rudolf Vizental, managing partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

"Aşteptam să intre în insolvenţă şi companii de stat, dar nu Hidroelectrica, o societate care se pregăteşte să fie listată şi care administrează resurse naturale, nu ca CFR sau Poşta, care ar fi fost mai logic să intre. Este un început care creează precedent şi vor urma şi altele. Cazul are însă o conotaţie politică mare şi de aceea mă feresc să vorbesc", a spus Vizental la un seminar pe tema pieţei de fuziuni şi achiziţii.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a introdus la finele săptămânii trecute o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru miercuri, 20 iunie.

Preşedintele CA al Hidroelectrica, Remus Vulpescu, a justificat luni cererea de intrare în insolvenţă prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO