Eveniment

Cazul mitei de 22 tone de tablă face o nouă victimă: Bogdan Grecu, directorul Sidex Galaţi, una dinte cele mai mari companii din România, pleacă din funcţie fiind implicat în investigaţia legată de mita primită de fostul ministru al Mediului, Costel Alexe

Cazul mitei de 22 tone de tablă face o nouă victimă:...

Autor: Robert Manea

13.01.2021, 19:31 2238

Bogdan Grecu, directorul general al Sidex/Liberty Galaţi pleacă din funcţie după ce este implicat în dosarul mitei de 22 tone de tablă primită de Costel Alexe, fostul ministru al Mediului în anul 2020.

Compania a precizat intern că Bogdan Grecu a decis în mod voluntar să se retragă din poziţia de director general al combinatului, pentru a permite investigaţiei în curs să se desfăşoare.

Funcţia de director general a fost preluată temporar de Aida Nechifor, directorul financiar.

Costel Alexe, în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi din partea PNL, este acuzat de DNA că a primit mită de la Bogdan Grecu 22 tone de tablă în schimbul căreia a eliberat certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

Valoarea mitei este calculată la 103.000 lei.

Combinatul Siderurgic de la Galaţi este deţinut acum de grupul Liberty, în spatele căruia se află un miliardar britanic de origine indian.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO