Eveniment

Cazul studentei japoneze ucise. Premierul Victor Ponta: Cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal

Ponta asigură că va rezolva problema taximetriştilor „piraţi“ de la aeroportul Henri Coandă
30.08.2012, 18:52 837

După 15 zile de la incidentul în urma căruia o studenta japoneză şi-a pierdut viaţa în România, după ce a fost acostată în aeroportul din Otopeni, de un tânăr care i-a promis că o duce la un taxi, Guvernul promite că va rezolva problema taximetriştilor piraţi şi că "cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal".

"În urma datelor apărute cu privire la securitatea călătorilor care tranzitează Aeroportul Henri Coandă, Primul-Ministru al Guvernului României, domnul Victor Ponta, a solicitat Ministerului Transporturilor o informare, precum şi un plan de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea situaţiei. Premierul României îşi exprimă regretul cu privire la tragedia căreia i-a căzut victimă studenta Yurika Masuno. Guvernul României asigură că cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal. Guvernul asigură că vor fi luate măsurile necesare, astfel încât securitatea şi siguranţa călătorilor care folosesc Aeroportul Henri Coandă să fie pe deplin asigurată" se arată într-un comunicat al Guvernului.

Studenta de 20 de ani care a fost ucisă, după ce a fost luată cu un taxi din aeroportul Otopeni, venise în ţară într-un internship prin organizaţia studenţească non-profit AIESEC Japonia, una dintre cele mai mari organizaţii studenţeşti din lume, prezentă şi în România.

Principalul suspect în acest caz este un tânăr care obişnuia să racoleze clienţi pentru taximetriştii din zona aeroportului, potrivit unor surse judiciare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO